Mėnulis Zodiako ženkluose

katin

Bendri horoskopai sudaromi pagal tai, kokiame Zodiako ženkle yra Saulė. Tačiau labai didelę įtaką  turi ir Mėnulis, dėl to, kad arti Žemės, dėl gravitacijos  pagal svarbą Mėnulis antras po Saulės (o Indų astrologijoje dar svarbesnis). Kiekviename Zodiako ženkle būna apie 2,5 paros.

Mėnulis simbolizuoja labiau subjektyvų, nesąmoningą, instinktyvų asmenybės aspektą. Mėnulis  apsprendžia instinktyvias reakcijas,  permainas, nuotaikų kaitas, mokėjimą prisitaikyti prie permainų, mokėjimą adaptuotis gyvenime, parodo polinkius šeimyniniame gyvenime, turi įtakos tam, kas teikia žmogui fizinį ir emocinį komfortą, kaip jis išreiškia rūpestį kitais žmonėmis. Mėnulio ženklas nurodo instinktyvias energijas ir natūralius polinkius, susijusias su šeimyniniu gyvenimu, turi emocinę įtaką gebejimui suarteti, bei (ypač moterims) seksualiniams poreikiams. Nurodo jausmus ir instinktus, kuriuos mes labiausiai komfortiškai išreiškiame socialinėse situacijose.

Horoskope-motinos, žmonos, namų reikalų  signifikatorius.

Jei Mėnulis randasi kardinalaus kryžiaus ženkle- emocijos permainingos, fiksuotame ženkle- emocijos keičiasi lėtai, sunkiai išeinama iš emocinės būsenos, mutabiliame ženkle-labiau reaguojama į kitų veiksmus.  Žmonės, pas kuriuos Mėnulis horoskope labiau išreikštas, labiau pasiduoda jo permainingai įtakai, būdinga nuotaikų kaita, jausmingumas. Jei Mėnulis horoskope stiprus, mes labiau ramūs, jaučiames komfortiškai, sugebame adaptuotis, išvystyti instinktai ir refleksai.

Mėnulis Ugnies ( Avinas, Liūtas, Šaulys) stichijos ženkluose- tokie žmonės  linkę reaguoti su entuaziazmu ir pozityviai, veikti ryžtingai, inicijuoti ar kurti kažką naujo, įkvėpti kitiems pasitikėjimą savimi. Jiems taip pat reikia, kad aplinkiniai juos pastebėtų ir vertintų, gali jausti viršenybę prieš kitus.  Idealistai, mėgsta emocingus nuotykius.

Mėnulis Žemės stichijos (Jautis, Mergelė, Ožiaragis)- ženklai žemiški, santūriai reaguojantys, linkę slėpti savo emocijas, besivadovaujantys faktais.  Siekia komforto, saugumo, pastovumo.

Mėnulis Oro (Dvyniai, Svarstyklės, Vandeniai) stichijos ženkluose- svarbi objektyvi situacijos analizė, vadovaujantis logika. Emocijos gali būti trumpalaikės, kartais linkę būti šaltais stebėtojais, patinka būti tarp žmonių.

Mėnulis Vandens (Vėžys, Skorpionas, Žuvys) ženkluose- intensyviai išreiškia emocijas, tuo pačiu gana paslaptingi, nelinkę demonstruoti savo jausmų didelėje grupėje, svarbus savisaugos instinktas.

Mėnulis Avine. Avino valdovas Marsas, Ugnies stichijoje, tokie žmonės impulsyvūs, nesąmoningai nusiteikę kovai, situacijoms, reikalaujančioms įtampos,  gretai užsidegantys,  siekia nedelsiant veikti, užkariauti dėmesį, aštriai ir staigiai reaguojantys, idealistai. Avinas atvirai rodo savo emocijas ir jausmus, tiek teigiamus, tiek neigiamus. Jam nepatinka, kai viskas klostosi per daug ramiai, traukia ekstremalios situacijos. Trūkumai: nekantrūs, neramūs, nenuoseklūs, galimas savikontrolės trūkumas, neapgalvoti poelgiai, susierzinimas. Svarbu kontroliuoti savo emocijas. Nori būti pirmas, mėgsta būti ten, kur daug aktyvumo, sulaukia dėmesio iš aplinkinių. Mėnulis Avine reikalauja aktyvumo. Šeimoje energingas, gali stengtis įvesti savo tvarką. Užsiimti darbais namuose gali būti nuobodu. Pykčiai su motina gali būti dėl to, kad išsilaisvinti iš jos įtakos. Ugnies ženklai norėtų, kad jų vaikai įgyvendintų jį planus ir tikslus.

Mėnulis Jautyje (Žemės stichijos ženklas, valdovas-Venera). Mėnulis Jautyje jaučiasi harmoningai. Emociškai stabilūs,  pastovūs, lėtoki, praktški, rūpestingi. Stabilaus charakterio, sunkiai išmušami iš vėžių, žemiškai jausmingi. Siekia pastovumo, stabilumo,  saugumo, gerovės, komforto, mėgsta gražią aplinką, gerai jaučiasi savo valdose. Svarbu matyti konkretų rezultatą iš savo veiklos bei svarbus materialinis pagrindas.Svarbu sąveika su gamta, žeme.  Reaguoja stereotipiškai į situacijas, todėl gali būti sunku prisitaikyti prie staiga pasikeitusios diskomfortą keliančios situacijos. Prisirišę prie šeimos,  kantrūs tėvai. Trūkumai: gali būti nelankstūs, nenorintys prisitaikyti prie permainų, užsispyrę, materialistai.

Mėnulis Dvyniuose (Oro stichijos ženklas, Dvynių valdovas-Merkurijus)-dinamiški, permainingi, gyvo proto, greitos mąstysenos, prisitaikantys prie aplinkos, smalsūs, gali sugebėti dirbti keletą darbų iš karto. Poreikis-bendravimo, įvairovės. Nusiteikę bendrauti, gauti ir perduoti informaciją, mėgsta keisti aplinką, galbūt keliauti.  Geri tarpininkai. Gali būti nekantrūs, sunku susikaupti, per daug plepūs,linkę prisifantazuoti,  nepastovūs, dvipusiški, emocionaliai nestabilūs, neramūs. Gali būti per daug užsiėmę savimi, kad būti su šeima ar artimaisiais, ar trūkti disciplinos. Oro ženklų tėvų santykiai su vaikais paprastai draugiški, laisvi, bet tėviški jausmai gali būti silpnesni, nei kitų ženklų.

Mėnulis Vėžyje (Mėnulis- Vėžio ženklo valdovas, taigi čia yra savo ženkle, Vandens stichijoje), jausmingi, intuityvūs, emocingi, rūpestingi, sentimentalūs, globojantys kitus, konservatyvūs.  Dėmesys nukreiptas daugiau į vidinį pasaulį, o ne į tai, kas vyksta išoriniame pasaulyje, įsijautę į savo vidinį pasaulį, į kurį sunkiai kitus įsileidžia.  Būdinga nuotaikų kaita. Labiau nei kitus gali veikti Mėnulio fazės. Asmeninio saugumo poreikis, svarbūs namai, kur gyvena. Gali būti įtarūs ir uždari,  perdėtai jausmingi, emocingi, kaprizingi, įsižeidžiantys, jautriai reaguojantys. Kartais gali jausti nerimą be pagrindo. Mėgsta būti namuose ir juose tvarkytis, prisirišę prie namų ir šeimos, geri tėvai. Stiprus ryšys su motina. Lojalus artimiesiems, draugams, kartais per daug gyvenantis jų gyvenimą. Tėvų, pas kuriuos Mėnulis vandens ženkluose, emocinis ryšis su vaikais gilus.

Mėnulis Liūte (Liūto valdovas Saulė, Ugnies stichija). Tokie žmonės linkęs atskleisti savo vidinį pasaulį, jausmus, parodyti savąjį „aš”.  Artistiški, dramatiški,  norintys atkreipti dėmesį į save, kartais per daug.   Širdingi, gerų manierų, gero skonio.  Ugnies ženklai norėtų, kad jų vaikai įgyvendintų jų planus ir tikslus. Svarbu, kaip vaikai elgiasi ir atrodo.

Mėnulis Mergelėje (Mergelės valdovas-Merkurijus, Žemės stichija)-emocijas kontroliuoja protas, polinkis analizuoti ir kritikuoti, jam svarbu žinoti, kas jis toks ir kokie poreikiai, stengiasi viską  daryti tobulai. Jausmus, emocijas, reiškiate atsargiai, savo meilę, rūpestį labiau išreiškiate pagalbos forma, kažkuom pasitarnaudami materialine prasme, padarydami kažką naudingo. Smulkmeniški, priekabūs, pedantiški, reaguojantys ir į mažus neatitikimus.   Gera atmintis, aštrus protas, sveikai mąstantys. Rūpestingas žmogus, pasišventęs pasirinktam reikalui. Gali išsiskirti pareigingumu, ar paklusnumu. Nori būti  teisingai įvertinamas. Siekia saugumo, stabilumo. Prisirišę prie darbo, tarnybos, kasdieninių užsiėmimų. Nemėgsta perdėtų emocijų, didelių permainų. Gali būti užsiciklinę ties savo tobulėjimu ir per daug analizuojantys save, darboholikai. Nori būti tobulais tėvais, didelis reiklumas sau ir kitiems gali gadinti santykius su draugais.

Mėnulis Svarstyklėse (Svarstyklių valdovas-Venera, Oro stichijos ženkle)-nusiteikę siekti pusiausvyros,  balanso, partnerystės poreikis, taktiški, draugiški, blaiviai mąstantys. Gali turėti gerą skonį, rafinuoti, gerų manierų, kartais ir snobai. Mėgsta gražius daiktus, meną. Paprastai siekia kompromiso, vengia konfliktų, diplomatiški. Moka prisitaikyti prie aplinkos, siekia kompromiso, teisingumo. Tačiau gali būti neryžtingi, abejojantys, nepasitikintys savo jėgomis, formalistai, perdėtai svarbi aplinkos nuomonė, greitai prarandantys pusiausvyrą dėl smulkmenų. Tačiau taip pat būdingas vidinis kietumas, kuris kartais pasireiškia ir elgesyje. Šeimoje moka išsiaiškinti, kas gerai, o kas blogai, teisingi ir geri draugai, tik nelinkę atiduoti daug energijos. Oro ženklų tėvų santykiai su vaikais paprastai draugiški, laisvi, bet tėviški jausmai gali būti silpnesni nei kitų ženklų.

Mėnulis Skorpione (Skorpiono valdovas- Plutonas, Marsas, Vandens stichija). Nors mėnulis čia savo stichijoje, bet emocijos reiškiasi šiek tiek iškreiptai, Skorpionai Mėnulyje emocingi, tačiau savo emocijas slepia, nors emocijos stiprios ir ne visada teigiamos. Nusiteikę krizinėms situacijoms, transformuoti save, keistis, analizuoti, sukuria sau barjerus ir juos griauna.  Gali būti sarkastiški, pesimistiškai nusiteikę,  jaučiantys emocinę įtampą,  būdinga nuotaikų kaita.  Gali būti geri psichologai, matantys kitų silpnybes ir trūkumus, arba manipuliatoriai. Tvirti, valdingi, siekia išlikti šaltakraujiški. Gali būti pavydūs ir savininkiški, įžeidūs, kerštingi, jausmai prieštaringi. Paprastai lojalūs šeimai ir draugams, bet sunkiai atleidžia jų klaidas. Tokių vaikų ryšys su motina gilus, jaučiasi priklausomi nuo motinos dėl to gali kilti konfliktas, nes siekia būti nepriklausomi.

Mėnulis Šaulyje (Šaulio valdovas-Jupiteris, Ugnies ženklas). Pilni optimizmo ir entuziazmo, trokštantys autoriteto, garbės, pripažinimo, linkę mokyti kitus, siekiantys pažinimo, gerai besiorientuojantys socialinėje aplinkoje. Svarbu jaustis reikšmingiems, perduoti savo žinias.  Gali būti per daug nerūpestingi, linkę rizikuoti, įsitikinę, kad viską žino, per daug tiesmukiški, neatidūs. Vaikai anksti tampa savarankiški, santykiai su motina draugiški. Ugnies ženklai norėtų, kad jų vaikai įgyvendintų jų planus ir tikslus, tačiau Šaulio mažiau valdingi nei Avino ar Liūto ženklai, vaikai gali būti mokomi nuo ankstyvų metų. Mėgstamas draugų kompanijoje.

Mėnulis Ožiaragyje (Ožiaragio valdovas-Saturnas, Žemės stichijoje). Žmonės, pas kuriuos Mėnulis Ožiaragyje, nelinkę rodyti savo pergyvenimų, emocijų,  jas slopina, nes gali manyti, kad rodyti emocijas gėda;  todėl gali atrodyti šaltoki ir  bejausmiai. Vadovaujasi žodžiu reikia, moka susikoncentruoti tikslui pasiekti, atmesdami pašalinius dalykus. Gali būti  nelinkę atsižvelgti į savo intuiciją,  nemėgsta kalbėti apie jausmus, orientuoti į realius dalykus. Gali būti per dideli materialistai, emociškai sausi, susikaustę, rimti ir darboholikai.

Mėnulis Vandenyje (Vandenio valdovas-Uranas, Saturnas, Oro  Stichija)-laisvės poreikis, gali nepatikti suvaržymai, gali būti keistoki, egocentriški, užsispyrę, galima nuotaikų kaita. Draugiški, bet per tam tikrą atstumą, nes gali būti sunku parodyti savo jausmus, prisirišimą. Humaniškai nusiteikę, altruistiški, tuo pačiu egocentriški.   Gali būti per daug nenuspėjami, originalūs. Oro ženklų tėvų santykiai su vaikais paprastai draugiški, laisvi, bet tėviški jausmai gali būti silpnesni, nei kitų ženklų.

Mėnulis Žuvyse (Žuvų  valdovas Neptūnas, Jupiteris, Vandens stichija)- emocionalūs, jausmingi, sentimentalūs, mokantys užjausti, empatiški, tarsi sugeriantys kitų emocijas, galintys aukotis dėl kitų. Stipri intuicija, harmonijos suvokimas.  Geros vaizduotės, svajingi, gali būti atitolę nuo realybės. Gali būti perdėtai jausmingi, sentimentalūs,  psichiškai pažeidžiami, viduje vangūs, pasiduodantys įtakai. Prisirišę prie artimųjų. Tėvų, pas kuriuos Mėnulis Vandens ženkluose, emocinis ryšis su vaikais gilus.

Similar Posts